Press / B92: Stepanović: "Disciplina pre svega"

Stepanović: "Disciplina pre svega"01.09.2009. 11:19

B92(1)
P

osle tri kola Jelen Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine usamljeni su na vrhu tabele i tako će biti bar naredne dve nedelje.

"Insistiram na igri i kroz nju tražim rezultat. Jer, kada izgubiš igru, dolazi do panike. Takođe, pojedinim igračima dokazao sam da je povratak u elitnu formu moguć samo ako imaju želju i viziju i ako rade maksimalno da igraju u oba pravca i da vrše presiju. Sve je zasnovano na disciplini, i to do detalja", rekao je trener Vojvodine Dragoslav Stepanović.

Novosađani su savladali Hajduk, Metalac i Čukarički, postigli sedam, a primili jedan gol. Iako su imali povoljan raspored na početku domaćeg prvenstva, trener novosadskih "crveno-belih" kaže da je ekipa bila pod pritiskom.

"Zna se da naši rivali nisu imali šta da izgube, s obzirom na to da se zna da Vojvodina, pored „večitih“ mora, jednostavno, stalno da pobeđuje. Na to sam takođe upozoravao igrače i to smo pošteno odradili. U Kuli, recimo, video sam posebnu želju kada smo ostali s igračem manje na terenu, a ni govora nije bilo o sistemu „jao, šta ćemo sada“. Metalac smo dobili na našem terenu malo teže, slabijom našom igrom, a na Banovom brdu ponovo dobra igra i stari kolosek", izjavio je Stepanović.

Iskusni stručnjak rekao je da od igrača, pre svega, zahteva disciplinu.

"I na terenu i van njega. To je delo našeg predsednika Butorovića i moja velika želja da se igrači ponašaju maksimalno profesionalno. Dakle, sve sitnice, koje inače čine život, od trenerke, dresa, kašnjenja na trening, ručak, sastanak... Toga nema. To smo iskorenili i to nam mnogo znači, jer se ogledalo vidi na terenu", izjavio je Stepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...